Dit is waarom je vaseline op je gezicht moet smeren voordat je gaat slapen

Muggenspray

Geen muggenspray bij je maar wel last van die vervelende insecten? Smeer jezelf dan in met wat vaseline. De geur van petroleum (dit is het werkzame stofje in vaseline) schrikt muggen en andere insecten af. Dit is een super werkzaam alternatief voor dure muggenspray’s.

Parfum 

Je kent misschien wel, je hebt ’s ochtends je favoriete geurtje opgespoten, maar ruikt hem na een paar uur al niet meer. Wij hebben de oplossing voor je! Smeer eerst een laagje vaseline op je huid en spuit daarna de parfum op. De vaseline is dan een soort beschermlaagje waardoor de geur niet te diep in je huid trekt en je veel langer van de heerlijke geur kunt genieten.

Make-up 

We kennen het allemaal, dat onze make-up aan het einde van de avond niet meer zo mooi zit. Probeer eens wat vaseline aan te brengen voordat je oogschaduw of lippenstift op doet. Je zult zien dat jouw make-up veel beter en langer blijft zitten. Extra tip: heb je geen make-up remover meer? Doe dan wat vaseline op een wattenschijfje en smeer het over je gezicht. Per ongeluk wat make-up in je kleding gekregen? Doe een beetje vaseline op de vlek voordat deze in de wasmachine gaat. Geloof ons, het werkt echt!

Piepende scharnieren

Erger jij je ook zo aan het piepende geluid van de scharnieren, zodra je de deur open doet? Een tip om dit nare geluid tegen te gaan is de scharnieren in smeren met vaseline. Gebruik een klein kwastje om alle plekken te bedekken en je bent direct van het gepiep af.

Gebruik het bij het nagels lakken

Lak jij vaak je nagels? Dan weet jij vast ook wel dat het soms een beetje een smeerboel kan worden. Het blijft nou eenmaal lastig om de nagellak alleen op de nagels te krijgen en niet op de huid er omheen. De gouden tip: als je wat vaseline rondom je nagels doet voordat je begint met lakken, kan je later veel makkelijker de lak wegkrijgen die op je huid is gekomen. Handig!

Op een kandelaar

Herkenbaar: na het branden van een kaars zit je favoriete kandelaar helemaal onder het kaarsvet. Wij hebben de oplossing. Smeer wat vaseline op de plekjes waar het kaarsvet de kandelaar kan raken. Op deze manier blijft het kaarsvet niet vastzitten. Zo verwijder je na gebruik gemakkelijk het vet zonder enige moeite!

De beste trucjes met vaseline lees je op de volgende (laatste) pagina!