Slotenmakers willen niet dat je dit trucje kent. Dit gaat jou zoveel geld besparen!

Dit moet je weten! Zo haal je dus een afgebroken sleutel uit het slot 

Is het jou wel eens overkomen? Je sleutel zit vast in het slot. Je rammelt wat heen en weer, zet een beetje kracht en voordat je het weet heb je een afgebroken sleutel in je hand. Wat nu? Veel mensen bellen een slotenmaker om de afgebroken sleutel te laten verwijderen. Bespaar geld en gebruik deze tips om zelf je afgebroken sleutel uit het slot te halen!

Slotenmaker inschakelen?

Je kunt natuurlijk ook de slotenmaker bellen. Deze krijgen jouw sleutel misschien wel snel uit het slot, maar dit is ook een duur grapje. Met name in het weekend of op feestdagen kunnen de kosten al gauw oplopen tot enkele honderden euro’s! Wij hebben een paar supertips voor je om deze dure rekening te besparen!

Nog een klein stukje zichtbaar

Als er nog een klein stukje van de sleutel uit het slot steekt, gebruik dan een beetje olie of een WD-40 spuitbusje om het slot te smeren. WD-40 is het makkelijkst omdat deze over een lang, dun tuitje beschikt die je voor dit klusje uitstekend kan gebruiken. De olie spuit je voorzichtig in het slot tussen de de cilinder en de sleutel. Dit mag best een grote hoeveelheid zijn. Ga nu met een nijptang de afgebroken sleutel uit het sleutelgat trekken.

De afgebroken sleutel is niet zichtbaar

Als de sleutel te ver afgebroken en is deze niet meer zichtbaar? Dan kun je met een aantal trucjes de afgebroken sleutel er uit krijgen. Gebruik een sterke magneet  om het restant uit het slot te trekken. Heb je deze niet bij de hand? Geen paniek. Dan kun je ook proberen het restant van de sleutel er uit krijgen met een pincet of een rechtgetrokken paperclip. Als dit niet lukt, druppel dan een beetje secondelijm op de andere helft van de sleutel en druk de twee helften weer tegen elkaar aan. Gebruik niet teveel lijm want je kunt daarmee het slot onherstelbaar beschadigen. Als de lijm droog is kun je de sleutel er voorzichtig uit trekken.

Niet gelukt? Lees dan op de volgende pagina de truc die sowieso werkt!