Aan deze 7 symptomen herken je een te hoge bloeddruk

Ontdek de hoge bloeddruk symptomen

Je kunt het echt wel merken aan je lichaam als je langere tijd last hebt van een te hoge bloeddruk. Herken je deze symptomen dan is het verstandig om een afspraak te maken met je huisarts. Bij langdurige hoge bloeddruk merk je een aantal symptomen op. Deze herken je aan de volgende 7 symptomen:

1. Regelmatig last van hoofdpijn

Natuurlijk heeft iedereen wel eens last van hoofdpijn. De oorzaken kunnen heel verschillend zijn. Vaak is er niets ernstigs aan de hand. Als je ’s morgens regelmatig wakker wordt met hoofdpijn in je achterhoofd kan dit duiden op een te hoge bloeddruk.

2. Licht gevoel in je hoofd

Heb je regelmatig een licht gevoel in je hoofd en heb je last van duizeligheid? Ook dit kan wijzen op een te hoge bloeddruk. Voel je je niet lekker en dreig je flauw te vallen? Maak voor de zekerheid een afspraak met je huisarts.

3. Slechter kunnen zien

Je ogen hebben hele kleine haarvaatjes. Dit zijn kleine adertjes. Als de druk in deze adertjes te hoog is krijg je problemen met het goed kunnen zien. Slechter kunnen zien is een symptoom dat er op kan wijzen dat er iets mis is met je bloeddruk.

4. Vermoeidheid

Ben je snel vermoeid en voel je je slapjes? Dit kan komen door een gebrek aan energie. Je lichaam heeft namelijk moeite om zuurstof naar je organen te pompen. Je lichaam funcioneert niet goed en je voelt je moe en futloos.

Lees verder op de volgende pagina!