Dit is waarom je een bananenschil op je huid zou moeten leggen!

1. Wratjes

Heb jij last van een wratje? Dan kan een bananenschil je helpen om er binnen no time vanaf te komen! Het enige wat je hoeft te doen is voor het slapengaan een bananenschil op de wrat te leggen en dit af te dekken met een beetje verband. Herhaal dit trucje iedere avond gedurende ongeveer een week. Je zult zien dat het wratje er vanzelf af zal vallen. Dit trucje is super simpel en is ook nog eens geheel pijnloos!

2. Rimpels

Wist jij dat de antioxidanten in een bananenschil wonderen kunnen doen voor je huid? Een bananenschil kan er zelf voor zorgen dat je rimpels kunt voorkomen! Smeer de schil over je huid zodat je huid en laat het voor een half uurtje zitten. Was je huid daarna goed en herhaal dit trucje een aantal dagen. Je zult binnen enkele zien dat je minder last hebt van rimpels!

3. Puistjes

De banaan is hét reddingsmiddel in de strijd tegen puistjes. Wrijf de binnenkant van de bananenschil voorzichtig over je huid. Hierdoor creëer je een zachte scrub. Laat het minstens twee uurtjes op je huid rusten. Deze truc werkt het snelste als je het gedurende de hele nacht laat zitten. Was je gezicht vervolgens goed en je zult merken dat puistjes snel zullen verminderen.

4. Blauwe plekken

We krijgen allemaal wel eens te maken met blauwe plekken. Het kan enorm vervelend zijn als je plots met een zo’n gekleurde plek op je arm, been of ander lichaamsdeel zit. Gelukkig kan een bananenschil de donkere kleur van de plek weg te nemen! Wrijf de binnenkant van de schil gedurende tien tot dertig minuten over de blauwe plek. Tegen het einde kun je ‘m er trouwens gewoon op laten liggen. Zo ben je binnen de kortste keren van die lelijke plek af!

5. Wittere tanden

Ja, echt waar! Je kunt door een bananenschil echt wittere tanden krijgen. Geen paniek, je hoeft er niet op te kauwen. Wrijf de binnenkant van de bananenschil langs de boven- en ondertanden, tot ze volledig bedekt zijn met een laagje bananenpasta. Laat dit ongeveer tien minuutjes zitten. Poets vervolgens je tanden vervolgens met een droge tandenborstel om de bananenpasta optimaal zijn werk te kunnen laten doen. Poets je tanden drie minuten in een ronddraaiende beweging. Als je dit zo’n twee weken doet, zal je gegarandeerd verschil zien!

Bron: Libelle & Wikihow | Beeld: Pixabay