Met dit simpele huismiddeltje ben je snel van kalknagels af

De oplossing

Je hebt waarschijnlijk de oplossing al in huis: azijn. Azijn staat bekend om zijn zure ingrediënten en is daarom een perfecte oplossing tegen kalknagels. De schimmel die kalknagels veroorzaakt, kan niet tegen de zuurgraad van azijn. Een eenvoudig voetenbad met azijn is het perfecte middel tegen kalknagels!

Hoe het werkt

Het is heel eenvoudig: alles wat je hoeft te doen is je voet ongeveer vijftien minuten per dag in een bad met azijn te laten weken. Spoel je voeten daarna goed af met warm water. Het hoeft geen speciale azijn te zijn. Je kunt gewoon de variant uit de supermarkt gebruiken. Heb je geen tijd om je voeten te weken? Het helpt ook om ’s ochtends en ’s avonds de aangetaste nagel te deppen met een watje gedrenkt in azijn. Je zult merken dat je kalknagels binnen de kortste keren verdwenen zijn!

Kalknagels voorkomen

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Het is belangrijk dat je het moeilijk maakt voor de schimmel om te groeien. Droog daarom je voeten en tenen goed af na het douchen of zwemmen. Draag ook droge, wollen of katoenen sokken en vervang ze elke dag. Draag slippers in openbare kleedkamers, douches en zwembaden om je nagels te beschermen tegen besmetting. Extra tip: deel geen nagelschaartjes met anderen en was altijd je voeten met een antibacteriële zeep.