Tips voor gelukkige partners

Gelukkige partners weten dat relaties nooit makkelijk zijn en dat veel meer nodig is dan enkel liefde om de relatie levendig en sterk te houden.

Vaak wordt gezegd dat twee mensen samen gelukkiger kunnen blijven als ze er in slagen de kern van hun liefde en respect voor elkaar hoog te houden. Zelfs tijdens momenten waarop het iets minder goed lijkt te gaan in het dagelijks leven.

Samen op hetzelfde tijdstip naar bed

In het beginstadium van de relatie is het normaal dat je ’s avonds graag samen op hetzelfde moment gaat slapen en dit rustige moment van de dag graag samen doorbrengt. Deze gewoonte levendig houden, zelfs met het verstrijken van de jaren, behoort tot een van de geheimen die bijdragen tot het opbouwen van een sterke verbondenheid en blijvend geluk in een relatie. Elkaar aanraken en eventjes kletsen vóór het slapengaan communicatie tussen gelukkige koppels aanzienlijk beter maakt. Ook helpt het om de seksuele interesse in elkaar levendig te houden.

Wandel hand in hand

Het wordt vaak genegeerd, maar hand in hand lopen helpt echt om die unieke band tussen twee mensen sterker te maken. Hand-in-handcontact produceert namelijk aangename gevoelens, die zorgen voor het ontstaan van blijvende geluksgevoelens tussen twee personen. Het advies is om zo vaak mogelijk zij aan zij te lopen en elkaars hand vast te houden. Probeer te vermijden dat één persoon achterop raakt, omdat die wat trager is of etalages bekijkt, terwijl de andere voorop loopt.

Gemeenschappelijke interesses

In het begin van de relatie kan het ineens plots duidelijk worden voor de twee personen dat ze eigenlijk niet zo veel gedeelde interesses hebben. Dit betekent niet meteen dat ze geen gelukkige relaties kunnen opbouwen. Integendeel, want het kan voor beiden ideaal moment zijn om nieuwe dingen te ontdekken en uit je vertrouwde routine te stappen. Een gezond evenwicht is belangrijk. Zorg ervoor dat je niet volledig afhankelijk van elkaar wordt. Het is immers belangrijk ook elkaars zelfstandigheid en ruimte te respecteren en je partner de tijd te gunnen om persoonlijke activiteiten op te bouwen.

Vertrouwen en vergeven

Zoals we allen wel weten, kan zelfs de band tussen het beste koppel bedreigd worden door onenigheden, discussies, misverstanden of kwade gevoelens . Praten met elkaar is de beste oplossing om te voorkomen dat deze strubbelingen een langdurige invloed op je relatie gaan uitoefenen. Probeer kwaadheid en te snel uitvallen tegen elkaar onder controle te houden, zodat je achteraf geen spijt hebt van boze woorden of uitspraken die je beter niet gedaan had. Vermijd hevige emotionele uitbarstingen en probeer elkaar te vergeven. Leer vertrouwen op te bouwen in de liefde en vriendschap voor elkaar.

Heb aandacht voor de positieve kanten van elkaar

Staar je niet blind op de negatieve kanten van je partner. Het is een ongezonde gewoonte, die op lange termijn zelfs de beste relatie aan het wankelen brengt.

Je partner heeft vast ook tal van goede kwaliteiten, dus waarom deze niet extra in de verf zetten?

Kijk ook naar de gezamenlijke kwaliteiten die je hebt als koppel en probeer die zo vaak als mogelijk is te benadrukken. Het creëert een band omgeven met positieve energie en je zal merken dat kleine irritaties en onnodige ruzies hierdoor naar de achtergrond verdwijnen.

Knuffelen

De kracht van een knuffel, vooral tussen partners, wordt hevig onderschat in onze moderne maatschappij. Volgens experts is de huid in staat een onderscheid te  maken tussen liefde, geweld en verwaarlozing. Het spreekt bijna vanzelf dat de relatie van gelukkige koppels gekenmerkt wordt door een overvloed aan “positief contact” zoals het geven van die extra knuffel bijvoorbeeld na een lange dag op het werk, als je terugkomt na een weekje vakantie of zomaar onverwacht tussendoor.

Bekijk ook eens de video hieronder!

Bron: Gezonderleven | Beeld: Videostill | Needpix.com | YouTube