2. Rood vlees
Ben je een liefhebber van rood vlees? Lees dit dan even goed. Het regelmatig eten van rood vlees verhoogt niet alleen het risico op jicht, maar kan ook je lichaamsweefsel en darmen aantasten en tot ernstige ontstekingen leiden. Dit komt omdat rood vlees moeilijker te verteren is. Omdat de spijsvertering sterk vertraagd en vlees veel arachidonzuur bevat, kan het ook problemen opleveren als darmontstekingen en darmgas. Daarnaast veranderd het eten van rood vlees de pH-waarde van je ingewanden. Daardoor worden de niveau’s van goede bacteriën drastisch verlaagd en wordt het risico op een ontsteking groot. Daarnaast verhoogt het eten van rood vlees het risico op darmkanker aanzienlijk. Het eten van meer dan 500 gram rood vlees per week (rund-, varkens- en lamsvlees) is een risico voor het ontwikkelen van ernstige problemen zoals darmkanker. Probeer de consumptie van rood vlees zo veel mogelijk te vermijden om je darmen te beschermen.