1. Tomaten in blik
Tomaten in blik zijn tomaten die zijn verpakt in een blikje, samen met een vloeistof zoals sap of puree. Ze zijn doorgaans goedkoper dan verse tomaten en zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Sommige mensen geven de voorkeur aan de smaak en textuur van tomaten in blik boven verse tomaten. Dit omdat het soms veel meer smaak kan bevatten. Verse tomaten zijn heel goed voor je gezondheid en helpen je zelfs om kanker te voorkomen. Dit in tegenstelling tot tomaten uit blik! Hoe dit komt? De meeste blikken worden aan de binnenkant voorzien van een dun laagje dat meestal gemaakt wordt van bisfenol A (BPA). Uit onderzoek blijkt dat BPA invloed heeft op de hormonale activiteiten in je lichaam en de manier waarop de genen in de hersenen functioneren. Omdat tomaten zo zuur zijn, is dit extra gevaarlijk! Door het zuur komt de giftige chemische stof los van het blik en lekt in de tomaten. De stof BPA laat een verband zien met verschillende soorten kanker, hartziekten en vruchtbaarheidsproblemen. Ons advies: laat tomaten in blik vanaf vandaag staan en kies voor tomaten in glas of stoom verse tomaten zelf.
Op de volgende pagina zie je de etenswaren die je echt niet meer zou moeten eten!