2. Gekweekte zalm
Natuurlijke vis, vooral zalm, staat bij ons bekend als een van de meest gezonde voedingsmiddelen. Het eten van zalm kan een gezonde en lekkere aanvulling op je dieet zijn. Zalm is rijk aan omega-3-vetzuren, die essentieel zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenfunctie. Het is ook een goede bron van eiwitten, vitamine D en andere voedingsstoffen. Maar niet alle zalmproducten zijn daadwerkelijk gezond! In Europa wordt een groot gedeelte van de zalm in kwekerijen gekweekt. Deze vis krijgt onnatuurlijke voeding en is vaak besmet met chemicaliën, antibiotica, pesticiden en andere kankerverwekkende stoffen die in materialen zoals asbest worden aangetroffen. Deze zalmsoort krijgt de roze kleur dus ook kunstmatig toegediend. Gekweekte zalm is ook vetter dan verse zalm waardoor het meer gifstoffen opneemt. Je denkt dus misschien gezond te eten, terwijl je jezelf eigenlijk vergiftigd. Let dus goed op dat je kiest voor verse in plaats van gekweekte zalm!