Deze 9 kankerverwekkende voedingsmiddelen eet je waarschijnlijk elke dag!

4. Aardappelchips

Aardappelchips zijn dunne plakjes aardappelen die gefrituurd of gebakken worden tot ze krokant en knapperig zijn. Ze worden vaak gekruid met zout of andere smaken en zijn over de hele wereld een populair tussendoortje. Ze zijn misschien goedkoop, gemakkelijk en lekker, maar deze knapperige, verslavende snacks kunnen ook dodelijk zijn! Chips van aardappels bevatten kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en verschillende conserveermiddelen. Een ander risico is de aanwezigheid van acrylamide, een stofje dat voorkomt in sigaretten. Allemaal chemische stofjes waar je lichaam helemaal niet op zit te wachten en het risico op kanker aanzienlijk verhogen. Probeer bijvoorbeeld eens aardappelchips uit de oven, tortillachips, gebakken appelchips, volkoren pretzels, of zelfs chips gemaakt van bananen. Bescherm je gezondheid en geef je lichaam een snack dat veel gezonder is dan aardappelchips!