Deze 9 kankerverwekkende voedingsmiddelen eet je waarschijnlijk elke dag!

6. Alcohol

We weten allemaal dat alcohol niet goed is voor onze gezondheid. Alcoholgebruik is de tweede belangrijkste oorzaak van kanker, direct na het gebruik van tabak. Hoewel een matige of lage consumptie van alcohol gezond kan zijn en juist tot een verminderd risico op hartaandoeningen kan leiden, is bekend dat overmatig drinken hartfalen, beroertes en een plotselinge dood kan veroorzaken. Overmatig alcoholgebruik is de grootste oorzaak van kanker in de slokdarm, lever, mond, darmen en borstkanker bij vrouwen. Er zijn veel aanwijzingen dat alcoholconsumptie in verband wordt gebracht met een verhoogd risico op bepaalde soorten kanker. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft alcohol geclassificeerd als een kankerverwekkende stof van groep 1, wat betekent dat er voldoende bewijs is om aan te nemen dat alcoholgebruik kanker veroorzaakt. Natuurlijk kan je nog steeds genieten van een glas wijn bij het avondeten of een borreltje op zijn tijd. Denk daarbij wel sterk aan je gezondheid en houd het bij dat ene glas.