7. Rood vlees
Rood vlees is een soort vlees dat rood van kleur is als het rauw is en bruin wordt als het gaar is. Het bevat doorgaans meer vet en cholesterol dan andere soorten vlees, zoals kip of vis. Let goed op als je van een heerlijke steak houdt! Mensen die dagelijks vlees zoals biefstuk en hamburgers eten, lopen een groter risico om dodelijke kankersoorten te ontwikkelen. Het risico neemt maar liefst tot 22% toe bij mannen en 20% bij vrouwen. Het bevat veel verzadigd vet en cholesterol, wat bij overmatig gebruik het risico op bepaalde gezondheidsproblemen kan vergroten. Sommige onderzoeken hebben gesuggereerd dat het regelmatig consumeren van grote hoeveelheden rood vlees in verband kan worden gebracht met een verhoogd risico op hartaandoeningen, diabetes type 2 en bepaalde soorten kanker, met name darmkanker. Dus geniet zo nu en dan van je biefstukje, maar doe dit niet elke avond van de week. En als je zin hebt in rood vlees, blijf dan bij biologisch rundvlees.