Dit is waarom je echt eens een voetenbadje met azijn zou moeten nemen

Voetschimmel

Voetschimmel is de meestvoorkomende infectie op onze voeten. Dit komt voornamelijk voor tussen je tenen en op je nagels. Azijn staat bekend om zijn zure bestanddelen en is daarom een perfect middel tegen schimmels. Het enige wat je hoeft te doen is je voeten ongeveer 10 tot 30 minuten laten te weken in een badje met natuurazijn dat verdund is met water. Het hoeft geen speciale azijn te zijn. Je kunt gewoon de variant uit de supermarkt gebruiken. De azijn doet wonderen het doden van de schimmelinfectie en je hoeft dus helemaal geen dure crèmes te kopen die hetzelfde beloven. Door regelmatig een voetenbadje met azijn te nemen ben je binnen no time van je voetschimmel af!

Zweetvoeten

Heb jij ook wel eens last van zweetvoeten? De sterke geur van zweetvoeten kan best sterk zijn en komt vaak door de combinatie van bacteriën en zweet. Naast dat azijn perfect werkt tegen schimmels, is het ook een wondermiddel in de strijd tegen bacteriën. Je kunt azijn dus super goed gebruiken tegen zweetvoeten! Je voeten laten weken in een voetenbadje met azijn helpt om de bacteriën of schimmels te doden die een vervelende geur veroorzaken. Je zult direct merken dat de sterke zweetvoeten geur compleet is verdwenen!

Droge voeten en hielkloven

Droge voeten en hielkloven kunnen er soms niet zo netjes uitzien, maar kunnen ook best pijnlijk zijn. En ook als het om de verzorging van je voeten gaat, is de azijn een geweldig middeltje! Azijn heeft namelijk een zuiverende werking op je huid. Door de zuurgraad in de azijn heeft het een hydraterend effect op je voeten én zorgt er voor dat de huid weer helemaal kan herstellen. Als je iedere dag een voetenbadje neemt, zul je zien dat je voeten binnen enkele dagen weer prachtig uitzien!

Zo werkt het 

Het is ontzettend gemakkelijk om een perfect voetenbadje te maken. Pak een schone emmer of een teiltje. Voeg hier voor iedere drie glazen lauw warm water één glas natuurazijn aan toe. Dit doe je totdat het teiltje vol genoeg is. Laat je voeten ongeveer 10 tot 30 minuten weken in het badje met water en azijn. Spoel en droog je voeten daarna goed af. Als je dit iedere dag herhaalt, zul je merken dat je klachten binnen enkele dagen zullen verdwijnen!

Bron: Margriet & Grazia | Beeld: Pixabay