Een plattere buik zonder sport of dieet? Het kan met deze 7 voedingsmiddelen!

Tips wat je kunt eten voor een plattere buik

Hoe oud je ook bent, waarschijnlijk zou je wel een plattere buik willen, vooral wanneer je aan die strandreis denkt die je voor de zomer geboekt hebt. Moderne diëten bevatten vaak toch nog veel vetten en bevatten niet alle nodige voedingsstoffen, waardoor je je niet altijd goed voelt. Ze boeken dus vaak geen goede resultaten. Of misschien heb je al eens producten geprobeerd om gewicht te verliezen, zonder dat je er tevreden over bent. Als je echt iets wil doen aan het vetweefsel rond de buik, neem dan een kijkje naar onderstaande eetwaren.

Wat doet vet?

Vet wordt steeds gezien als ‘de slechterik’. Wanneer je slechte vetten eet, verhogen deze namelijk het slechte cholesterol en kunnen ze leiden tot obesitas. Je moet echter ook weten dat vet je lichaam in staat stelt energie op te slaan en daarom mag het niet volledig uit je voeding verdwijnen. Anders zal je lichaam glucose in vet moeten omzetten, omdat vet de organen van het lichaam ook beschermd tegen trauma en de temperatuur van je lichaam controleert.

Vetten zorgen echter ook voor overgewicht, cholesterolproblemen en ziekten zoals diabetes. Daarom is het van belang dat je ‘goede’ vetten eet. Dit zorgt voor een betere gemoedstoestand, een beter zelfbeeld en gaat depressie tegen. Zorg er dus voor dat je slecht vet elimineert en meer van het goede soort eet. Vergeet hierbij niet een gebalanceerd dieet te eten en voldoende te bewegen.

Lees snel de 7 tips op de volgende pagina voor een plattere buik!