Met deze tips heb je nooit meer last van zilvervisjes in huis!

Wat kun je doen tegen zilvervisjes?

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Zorg ervoor dat het niet te warm en te vochtig is in je huis. Je vindt zilvervisjes vaak op de vloer van je badkamer, want daar is het lekker vochtig. Ventileer daarom regelmatig en voldoende. Dicht daarnaast de kieren en naden in huis, zodat zilvervisjes geen kans krijgen om binnen te komen. Luchtontvochtigers in huis helpen om ervoor te zorgen dat zilvervisjes zich niet vermenigvuldigen.

Lokpot

Heb je last van die vervelende beestjes in huis? Geen paniek! Pak een lege jampot, duct tape en een klein stukje brood. Wikkel de duct tape om de gehele jampot. Leg vervolgens een stukje brood in de jampot. De zilvervisje zullen, op jacht naar het brood, in de pot kruipen en kunnen er dan niet meer uit door de gladde wanden aan de binnenzijde van de pot! Zo kan je zilvervisjes gemakkelijk vangen.

Spray

Jaag zilvervisjes weg door zelf een spray te maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een lege sprayflacon van glassex. Vul deze met 250 ml water en voeg hier enkele druppels lavendelolie of het sap van 1 citroen aan toe. Hier houden zilvervisjes absoluut niet van! Spray dit vervolgens op de plaatsen waar je de zilvervisjes tegen bent gekomen. Met deze doe-het-zelf spray zie je gegarandeerd geen zilvervisjes meer!

Val

Probeer ook het volgende trucje: snijd een aardappel doormidden en doe een halve aardappel in een plastic zakje die je niet afsluit. Het zetmeel van de aardappel, waar zilvervisjes dol op zijn, zorgt er voor dat ze hier op af komen en in het plastic zakje kruipen. Zodra je een paar zilvervisjes hebt gevangen kan je het plastic zakje dichtdoen en weggooien. Zeker het proberen waard!

Bron: flaironline.nl | afbeelding: Wikipedia