Nooit meer maden en vliegen in je container met dit simpele trucje

Geen paniek, wij hebben de oplossing voor je!

Het openen van je prullenbak of container kan in de zomer geen pretje zijn. De sneller rottende etensresten zijn een feestje voor vliegen die hier hun eitjes op leggen. Hierdoor krijg je snel last van vliegen en maden in je prullenbak. Bah! Hier zit jij natuurlijk niet op te wachten! Gelukkig hebben wij een super simpel trucje waardoor je er zeker van bent dat je nooit meer last hebt van deze beestjes.

Vliegen in de container 

Heb jij ook wel eens last van vliegen in jouw container? Dit komt doordat de warmte er voor zorgt dat de geur van het composterend groente en fruit sterker is. Hierdoor trekt jouw prullenbak of container meer vliegen aan. En als je er eenmaal vliegen in hebt zitten, kom je er moeilijk vanaf! De vliegen leggen namelijk duizenden eitjes waar vervolgens maden uit komen. Staat jouw container in de zon? Dan wordt dit proces ook nog eens versneld. Tijd om er iets aan te doen!

Je hebt de oplossing al in huis

We hebben er allemaal last van, maden en vliegen in de container tijdens de zomermaanden. Door de warmte is jouw container echt een lekkernij voor deze beestjes. Het is een ware nachtmerrie: je doet de prullenbak open en opeens zie je allemaal maden en vliegen tussen het vuilnis. Bah! Heb jij last van maden en vliegen in de container, maar weet je niet wat je er tegen kan doen? Gelukkig is er een gemakkelijk én milieuvriendelijk trucje waarmee jij vliegen en maden uit jouw prullenbak kan houden. Het klinkt misschien raar, maar het enige dat je nodig hebt is een stukje brood!

Op de volgende pagina lees je hoe een stukje brood je kan helpen tegen vliegen en maden in je container!