Met deze tips word je nooit meer gestoken door muggen

1. Pepermuntolie 

Het enige wat je nodig hebt om die vervelende beestjes niet in je buurt te laten komen is een beetje pepermuntolie. Muggen, vliegen en al het andere ongedierte houdt helemaal niet van de sterke pepermuntlucht. Zet een bakje met pepermuntolie bij het raam en je zult merken dat je geen last meer hebt van muggen. Je kunt de olie ook een beetje verdunnen met water en in huis rond spuiten. Hierdoor ben je ook nog eens snel van alle andere beestjes in huis af.

2. Knoflook

Muggen houden helemaal niet van knoflook! Maar daarom je gerechten klaar met lekker veel knoflook. Wees vooral niet te zuinig! Door het eten van knoflook komen oliën vrij door de poriën van je huid en daar houden muggen absoluut niet van. Hierdoor hou je ze super gemakkelijk op afstand!

3. Lemon-eucalyptusolie

Vaak gebruiken we DEET om onszelf te beschermen tegen muggenbeten. Echter kan DEET gevaarlijk zijn voor je gezondheid omdat dit een chemisch middel is wat je bloedbaan binnendringt. Gelukkig is lemon-eucalyptusolie een puur natuur middeltje dat je zo vaak op kan smeren als je maar wilt. Het werkt zelfs nog beter en houdt muggen wel tot 8 uur op afstand!

4. Lavendel

Lavendel is dé geur die je in huis moet hebben als je van vervelende beestjes af wilt. Naast dat muggen op afstand blijven, blijven ook vliegen en motten weg door dit heerlijk ruikende veldbloempje. Extra tip: gebruik bijvoorbeeld doucheolie met lavendelgeur. Dan blijven de muggen echt weg van jou. Deze geur verbergt namelijk jouw eigen lichaamsgeur die muggen zo lekker vinden.

Bron: libelle.nl | Beeld: Flickr | John Tann