De brandweer waarschuwt: laat nooit een flesje water in de auto liggen!

Schrikken

Een man had een flesje water in zijn auto laten liggen terwijl hij zelf niet in de buurt was. Toen hij terug kwam, wist hij niet wat hij zag. Tot zijn grote schrik zag hij opeens rook uit zijn auto komen. Hij besloot het te filmen om anderen te waarschuwen. Hij had een flesje water op zijn voorstoel laten liggen waardoor zijn auto in de brand was gevlogen. Zijn stoel was namelijk aan het wegbranden doordat er zonlicht door het waterflesje heen scheen! De beelden zijn inmiddels al meer dan 250.000 keer bekeken op Facebook.

Brandweer

Ken je het trucje met een vergrootglas in de zon om een vuurtje te kunnen maken? Het is bizar, maar precies hetzelfde effect heeft het water in een plastic flesje. Dit kan namelijk als een vergrootglas werken en een heftige brand veroorzaken. Indien je ook nog stoffen bekleding in je auto hebt, is het extra gevaarlijk. De stoffen bekleding kan namelijk snel vlam vatten. De Nederlandse brandweer waarschuwt massaal voor dit gevaar. Uit een test blijkt namelijk dat het zonlicht de warmte via een waterfles met maar liefst 120 graden kan versterken!

Waarschuwing

De brandweer blijft waarschuwen omdat weinig mensen water associëren met vuur. Het standaard flesje water in je auto kan dus echt voor brandgevaar zorgen. Wie denkt dat het alleen kan gebeuren bij heel warm weer heeft het mis. Het gaat om de sterkte van het zonlicht, niet om de warmte. Leg dus nooit een flesje water op de autostoelen en in het volle zonlicht om een mogelijke brand te voorkomen!

De video hieronder laat het bewijs zien hoe snel een flesje water brand in de auto kan veroorzaken!

Bron: Apost.com | Beeld: Videostill | YouTube