Supertip: dit is waarom je een teentje knoflook in het toilet moet leggen

Knoflook in het toilet

Knoflook is een natuurlijk wondermiddel! Het werkt ontsmettend en is ook nog eens ontstekingsremmend. Je kunt het daarom super goed gebruiken voor de schoonmaak. Knoflook bevat een substantie met de naam allicine. Dit beschermt tegen bacteriën en houdt schimmels tegen. Zelfs in het toilet waar schimmels en bacteriën zich heel goed ontwikkelen!

Zo werkt het 

Het werkt werkt heel simpel. Leg s’nachts een gepeld teentje knoflook in het toilet. Waarom in de nacht? Omdat het toilet dan niet zo vaak wordt gebruikt. De knoflook kan dan de hele nacht zijn werk doen. In de ochtend spoel je het toilet gewoon door. Doe dit ongeveer twee keer per week om er voor te zorgen dat het toilet helemaal vrij van schimmels en bacteriën is.

Gele vlekken in het toilet? 

Heb je ook wel eens last van gele vlekken in het toilet? Dan kan je knoflook ook super goed gebruiken. Bereid thee van knoflook om gemakkelijk van deze vlekken af te komen. Breng ongeveer een liter water aan de kook. Snijd ondertussen drie knoflookteentjes fijn of pers ze middels een knoflookpers. Voeg dit daarna toe aan het gekookte water en laat dit ongeveer 20 minuutjes intrekken. Daarna kan je het mengsel in de toiletpot gieten. Extra tip: doe dit ook in de nacht zodat de knoflook weer de hele nacht zijn werk kan doen!

Wist jij dat veel mensen ook met een teentje knoflook onder hun kussen slapen? Je leest hier waarom!

Bron: Margriet | Beeld: YouTube