Dit zijn de 7 beste schoonmaaktrucs die je moet proberen!

3. De de sokkentruc 

Raak je vaak sokken kwijt in de was, waardoor je met een stapel eenzame exemplaren achterblijft? Geef een nieuwe waarde aan deze eenzame sokken door er een over je hand te schuiven en ze te gebruiken als een stofhandschoen. De textuur van de sok trekt stof aan als een magneet, en je kunt gemakkelijk in smalle hoekjes en kieren komen. Het is een super handige manier om efficiënt stof afnemen.

4. Het geheim van azijn

Kalkvlekken van hard water kunnen ervoor zorgen dat je douchekop verstopt raakt en ongelijk sproeit. Vul een plastic zak met witte azijn en bevestig deze met een rubberen band om de douchekop. Laat het een uur of langer weken en verwijder dan de zak. Je douchekop is weer super schoon en je doucheritueel zal nieuw leven worden ingeblazen.

5. Afstoffen met droogtrommeldoekjes

Droogtrommeldoekjes zijn niet alleen voor de was. Gebruik ze om je plinten, jaloezieën en zelfs je televisiescherm af te stoffen. De antistatische eigenschappen van droogtrommeldoekjes stoten stof af en maken het gemakkelijker om deze moeilijke plekjes schoon te maken. Bovendien zal je huis een subtiele, frisse geur hebben. Win-win!

6. Verwijder nare geurtjes met baking soda

Verban onaangename geuren uit je tapijten en meubels met baking soda. Strooi het royaal, laat het 15 minuten zitten en zuig het dan op. Baking soda absorbeert geuren als een kampioen en laat je huis fris en schoon ruiken.

7. Ramen wassen met een krant 

Bereik streepvrije, kristalheldere ramen zonder gedoe met dure reinigingsmiddelen. Besproei je ramen met een mengsel van gelijke delen water en witte azijn, en veeg ze schoon met gekreukeld krantenpapier. Het is een kosteneffectieve en milieuvriendelijke oplossing voor super glanzende ramen. Dit moet je absoluut proberen!