Als je dit gelezen hebt wil je geen wasverzachter meer gebruiken!

1. Milieu

Wasverzachter voeg je naast wasmiddel toe aan je wasmachine. De kleding wordt gewassen en wordt daarna uitgespoeld. De wasverzachter zorgt daarna in een speciaal programma van je wasmachine voor een laagje op de kleding. Zodra het programma met de wasverzachter afgerond wordt het water afgepompt naar de riolering. Dit spoelwater bevat een grote hoeveelheid chemische stoffen die terecht komen in het riool. Dit is natuurlijk een slechte zaak.

2. Reactie op je huid

De wasverzachter bevat dus volop chemische stoffen. Deze hechten zich aan de stof en komen tijdens het dragen van de met wasverzachter behandelde kleding direct in contact met je huid. Heb jij een gevoelige huid dan is de kans groot dat je hierdoor irritaties krijgt of zelfs eczeem.

Je wil graag dat je kleding lekker ruikt, al helemaal bij sportkleding. Maar juist bij deze kleding is het heel slecht om het te wassen met wasverzachter waarschuwt Metronieuws. Het legt een laagje op de stof, waardoor de speciaal door jou aangeschafte ademde sportkleding niet meer kan ademen.

Op de volgende pagina lees je nog meer nadelen van het gebruik van wasverzachter!