Zo maak je jouw oven schoon met maar één goedkoop ingrediënt!

De truc

Voor iedereen die de uitdaging al is aangegaan met dure schoonmaakmiddelen: die kun je nu inwisselen voor… een citroen! Dit is echt een wondermiddel voor het schoonmaken. Het is ontzettend goedkoop en werkt als een van de beste milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. In no time maak jij je oven weer blinkend schoon met enkel een citroen!

Zo werkt het 

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Snijd vervolgens de citroen in plakjes. Leg de citroenplakjes vervolgens in een ovenvast schaaltje en vul deze met kokend water. Zet dit schaaltje voor ongeveer 10 minuutjes in de oven. De citroen dampen zorgen ervoor dat de oven schoonmaken nu een fluitje van een cent wordt. Je zult zien dat de vlekken en vetresten zacht zijn geworden en je deze zo af kan nemen! Nu veeg je alles heel makkelijk schoon met een doek of keukenpapier. Extra fijn: citroen is helemaal niet duur en laat een heerlijk frisse geur achter. Ideaal!

Geen nare middeltjes gebruiken

Vergeet chemische middeltjes en gebruik vooral geen schuurmiddel. Dit kan je oven onherstelbaar beschadigen. Super zonde! Ook is het nergens voor nodig om uren bezig te zijn met het schoonmaken van je oven met allerlei dure schoonmaakmiddelen die resultaat beloven. Gewoon een citroentje en klaar!

Bron: interiorinsider | schoonmakenmetmarja | Beeld: Pixabay