Is jouw doucheputje verstopt? Met deze goedkope keukenmiddeltjes verhelp je dit super snel!

Afvoerzeefje

Wat er niet in komt, hoeft er niet uit. Plaats daarom een afvoerzeefje in je doucheputje. Zo’n afvoerzeefje werkt volgens hetzelfde principe als het afvoerzeefje in je gootsteen die daarom ook vrijwel nooit verstopt raakt. Waarom dus moeilijk doen wanneer de oplossing eigenlijk heel simpel is?  Ze passen niet in elke douche maar indien wel dan is dit zeker de meest effectieve oplossing.

Heet water

Een gewone ontstopper is meestal niet zo heel milieuvriendelijk (en dan drukken we het nog zachtjes uit). Simpel heet water is dan een goed alternatief. Het is een goede gewoonte om iedere maand of iedere week heet water door het afvoerputje van je douche te gieten. Daardoor worden vetresten (zoals zeep) opgelost en weggespoeld. Een prima hulpmiddel om te voorkomen dat je doucheputje verstopt raakt.

Schroevendraaier en Soda

Dit is ook een zeer simpele tip: je neemt een schroevendraaier en haalt het rooster van het verstopte doucheputje. Zorg dat je ook een zak soda, oude afwasborstel, en waterkoker bij de hand hebt. Verwijder alvast al het vuil, haren en pluizen met de schroevendraaier (haaknaald kan ook) uit het putje. Schrob met de afwasborstel de rest van het vuil zoveel mogelijk weg en strooi daarna wat soda in het putje. Vervolgens giet je er kokend water over en spoel je het doucheputje even na. Probeer nu eerst even of het putje goed doorloopt en zo ja, dan plaats je het rooster weer terug.

Ontstopper

Is je doucheputje toch verstopt? Haal dan de oude, vertrouwde ontstopper erbij. Zorg dat je wat water in het doucheputje hebt staan en laat de ontstopper goed zijn werk doen. Door het laagje water ontstaat er een beter vacuum, waardoor je grote vuilresten waar boven trekt. Herhaal dit een paar keer, tot er niets meer uit komt.

Lees snel verder op de volgende pagina voor nog meer handige tips!