Vijf tips om je toilet gemakkelijk en snel schoon te maken

2. Laat de allesreiniger staan

Je kunt beter geen allesreiniger gebruiken voor het schoonmaken van je toilet. Verdunde schoonmaakazijn met een beetje soda werkt namelijk veel beter! Je kunt gewoon een kopje azijn en soda mengen met water. Je zult zien dat je toilet én de tegels weer zullen blinken als je met dit wondermiddel schoonmaakt. Meer heb je niet nodig. Makkelijk toch?

3. Schone wc borstel 

Je maakt het toilet natuurlijk schoon met een toiletborstel, maar hoe maak je vervolgens je toiletborstel schoon? Waarschijnlijk zet je deze direct na gebruik terug in de houder waardoor alle bacteriën en schimmels op de toiletborstel blijven zitten. Je kan de toiletborstel het beste in de pot laten staan met een beetje verdunde schoonmaakazijn. Dit kan je het beste doen tijdens de nacht zodat de azijn goed zijn werk kan doen. De volgende ochtend spoel je het toilet door en sla je de wc borstel uit. Hierdoor spoelt de toiletborstel goed uit, zodat al het achtergebleven vuil eruit is.

4. Verwijder spulletjes uit de ruimte

Spulletjes zoals zeepjes, geurkaarsen en luchtverfrissers maken niet alleen het schoonmaken een stuk lastiger, maar trekken ook ontzettend veel stof aan. En dat is dus alleen nog maar meer schoonmaakwerk! Heb jij een kleedje voor je voeten in het toilet liggen? Ook deze kan je beter weghalen. Dit trekt ook veel stof aan en hier blijven bacteriën en schimmels in achter. Dit wil je absoluut niet!

5. Doe de pot altijd dicht

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Daarom de gouden tip om de deksel van het toilet altijd naar beneden te doen wanneer je doorspoelt. Dit voorkomt dat er een wervelstorm aan bacteriën ontstaat die zich verspreiden over het toilet of de badkamer. De waterspetters komen namelijk verder dan je denkt!

Bron: schoonmaken met Marja | Beeld: Pexels