Bijna niemand kent deze simpele truc om je badkamertegels blinkend schoon te krijgen!

De truc

Gelukkig is er een simpel huismiddeltje waarmee je jouw badkamertegels in no time weer glanzend schoon krijgt: schoonmaakazijn. Heb je nog geen schoonmaakazijn in je keukenkastje staan? Dan raden we je aan direct een paar flessen in huis te halen! Je koopt al een fles witte azijn voor minder dan €0,75 bij de supermarkt. Het is een geweldig middel waarmee je het schoonmaken van je badkamertegels een stuk gemakkelijker maakt.

Zo werkt het 

Vul een emmer met een verhouding van 50% schoonmaakazijn en 50% lauw warm water. Breng het vervolgens met een spons goed aan op je badkamertegels. Laat het vervolgens ongeveer 15-30 minuten intrekken. De schoonmaakazijn zorgt er voor dat kalk en vet na een tijdje oplossen. Pak nu de gele zijde van een spons en maak hiermee de tegels schoon. Gebruik nooit de groene of roze zijde van de schuurspons! Dit kan namelijk afgeven op je tegels. Spoel alles goed na met warm water en je zult zien dat je badkamertegels weer prachtig glanzen!

Extra tip

Is de kalk en viezigheid te hardnekkig en is het niet gelukt met schoonmaakazijn? Geen paniek, probeer dit trucje dan eens! Meng twee eetlepels groene zeep met 8 eetlepels baking soda en schrob de tegels hier goed mee in. Je kunt eventueel een oude tandenborstel gebruiken. Laat een half uurtje goed intrekken en spoel daarna de tegels af met lauw warm water. Je badkamertegels zijn nu gegarandeerd blinkend schoon geworden! Deze tip werkt ook perfect voor het schoonmaken van de voegen.

Bron: dehuishoudcoach | Beeld: Flickr | Marco Verch