Deze truc om je ramen in no time glanzend schoon te krijgen kent bijna niemand!

Glanzende ramen

Streeploze en glanzende ramen een lastig karweitje? Welnee! Met deze simpele truc zijn je ramen binnen no time blinkend streeploos schoon. Je hebt de oplossing waarschijnlijk gewoon al in huis. Soms kan het echter allemaal heel eenvoudig zijn: gebruik bij het wassen van de ramen gewoon wat azijn!

Hoe werkt het?

Doe een scheutje azijn in een emmer lauw water. Breng dit vervolgens aan op de ramen. Haal vervolgens een schone microvezel doek over de ramen om ze droog te maken. Neem na het drogen van je ramen, de laatste vochtrestjes weg met een schone, droge handdoek. Gebruik geen keukenpapier, dit kan juist krassen geven! Extra tip: gebruik bij voorkeur regenwater in plaats van kraanwater. In regenwater zit geen kalk en dat is in veel gevallen de oorzaak van strepen!

Geen krassen op je ramen

Het is natuurlijk ontzettend balen als je net klaar bent met ramen wassen, maar plots enkele krassen op je blinkende glas ziet. Met deze tips ga jij dit voorkomen!

  • Spoel je ramen voordat je gaat wassen goed af met water. Dat is nodig om al het grove vuil te verwijderen zoals bijvoorbeeld zand. Anders neemt je spons oneffenheden op en wrijf je krassen in het glas.
  • Gebruik de juiste spons en raamtrekker. Neem een goede spons zonder schuurkant, een schone zeem en raamtrekker.
  • Vogelpoep op je raam? Wrijf dit niet zomaar weg! Dit kan een oorzaak zijn van krassen. Gebruik ook geen krabbertje om deze resten te verwijderen. Maak in plaats daarvan een stukje keukenpapier vochtig en ‘plak’ het tegen het raam. Verwijder na enkele minuten het keukenpapier en verwijder de overgebleven restjes met een microvezel doekje.

Benieuwd naar nog meer geweldige schoonmaaktips die bijna niemand kent? Je leest ze hier! Bekijk ook de onderstaand video voor meer tips over schoonmaken met azijn.

Bron: poetsbureau|  | Beeld: YouTube | Flickr | Aqua Mechanical