Met dit simpele trucje verwijder je super snel schimmel in je badkamer!

1. Droogmaken

Zorg dat je badkamer zo droog mogelijk blijft. Dat vermindert de kans op schimmel behoorlijk. Dat doe je  door genoeg te ventileren. Zet ramen en deuren open zodat het vocht weg kan. Zorg dat je na het douchen de schermen van de douchecel even droog maakt met een kleine trekker en maak de vloer droog.

2. Natuurlijke ventilatie

Dit is de meest eenvoudige oplossing. Je kunt de badkamer op een natuurlijke manier ventileren door een ventilatierooster in het raam aan te brengen of door het raam tijdens en na het douchen enige tijd op een kier te zetten. Dit is niet altijd mogelijk en daarom kiezen veel mensen voor mechanische ventilatie in de badkamer.

3. Mechanische ventilatie

In een badkamer kun je het schimmelprobleem voorgoed oplossen door een badkamer ventilator te installeren. Hiermee voer je op efficiënte manier de vochtige lucht naar buiten af waardoor de badkamer minder vochtig wordt en sneller droogt. In een droge omgeving kunnen schimmels niet groeien.

Dé truc om schimmel te verwijderen

Ontstaat er toch nog schimmel? Pas dan het volgende trucje toe: Maak een pasta van baking soda en een beetje water. Breng de pasta aan op de plekken waar schimmel zich nestelt, zoals hoekjes en voegen. Gebruik een oude tandenborstel om de pasta aan te brengen en een schuursponsje voor het boenen. Spoel het nu schoon met water en maak het vervolgens droog met een theedoek. Het resultaat is geweldig!

Bron: murenvochtig.nl | margriet.nl | Beeld: YouTube | Videostill