Dit is waarom je zout met afwasmiddel zou moeten mengen

We kennen allemaal de worsteling met hardnekkige vlekken en vuil dat niet wil verdwijnen. Maar vrees niet, want de oplossing heb je gewoon al in je keukenkastje! Meng een beetje afwasmiddel met zout en je hebt een reinigingsmengsel dat niet alleen effectief is, maar ook vriendelijk voor je portemonnee.

Hoe het werkt

Meng 100 ml afwasmiddel met 100 ml water en voeg 2 eetlepels zout en 1 eetlepel baking soda toe. Roer alles goed door totdat het goed gemengd is. Doe dit mengsel nu in een lege afwasmiddelfles om het goed op te kunnen slaan.

Vlekverwijdering: De schurende textuur van zout, gecombineerd met de reinigende eigenschappen van afwasmiddel, maakt dit mengsel effectief bij het verwijderen van hardnekkige vlekken. Het kan worden gebruikt op stoffen, tapijten en harde oppervlakken.

Vetverwijdering: Afwasmiddel staat bekend om zijn vermogen om vet te verwijderen en in combinatie met zout wordt het nog effectiever. Dit maakt het mengsel ideaal voor het aanpakken van vette keukenoppervlakken, kookplaten en roosters.

Schuurkracht: De korrelige textuur van zout voegt een schurend element toe aan het afwasmiddel, waardoor het nuttig is om vuil op verschillende oppervlakken weg te schrobben. Het kan worden toegepast op gootstenen, tegels en andere harde oppervlakken.

Ontgeuring: De frisse geur van afwasmiddel, in combinatie met het vermogen van zout om geuren te absorberen, kan bijdragen aan het ontgeuren en opfrissen van ruimtes. Dit maakt het mengsel handig voor gebieden waar geuren blijven hangen of prullenbakken.

Niet-giftige reiniging: In tegenstelling tot sommige commerciële reinigers die mogelijk agressieve chemicaliën bevatten, biedt een mix van afwasmiddel en zout een niet-giftig alternatief. Dit is vooral gunstig voor iedereen die de voorkeur geeft aan milieuvriendelijke en natuurlijke reinigingsoplossingen.

Je hebt met dit goedkope zelfgemaakte middel een sprankelend huis met de magie van afwasmiddel en zout. Absoluut het proberen waard!