Om deze reden zou je koffiedik in je tuin moeten gebruiken!

Bloemen en planten

Je kan koffiedik goed hergebruiken in jouw prachtige bloementuin. Strooi koffiedik rondom de rozen of de hortensia’s om de bloemen een extra boost te geven. Zorg ervoor dat de totale diepte van de grond waarin je de koffiedik strooit, minder dan een centimeter diep is. Op die manier voorkom je schimmel en meeldauw. De zaaiingen in jouw tuin worden ook heel blij van het stikstof in het koffiedik! Leg daarom wat koffiedik in een kan met water. Zeef dit er vervolgens zoveel mogelijk uit en geef de zaailingen daarna het gezeefde water. Hierdoor krijgen ze een flinke boost in stikstof waardoor jouw vers gezaaide bloemen of planten beter gaan groeien. Ontzettend handig dus!

Moestuin

Ook is koffiedik ideaal om te gebruiken in je moestuin. Verdeel het koffiedik in de grond rondom de groenten. Bijvoorbeeld rondom de tomaten en pompoenen. Of strooi het koffiedik op de grond rondom de sla, bonen, broccoli en erwten. Waarom? Dieren die je moestuin kunnen verstoren of aanvallen, houden niet van koffiedik! Zo bescherm jij jouw waardevolle groentes.

Ongedierte

Er zijn nog meer voordelen. Niet alleen laat het je planten de lucht in schieten en stinkt het stukken minder dan koemest, koffiedik houdt ook ongedierte op afstand. Heb jij ook wel eens last van vervelende indringers in jouw prachtige tuin? Slakken houden niet van koffie, of althans, van cafeïne. Je verdrijft slakken dus heel gemakkelijk uit je tuin met deze diervriendelijke oplossing. Wormen houden wél van koffiedrab, maar dat is alleen maar goed. Deze beestjes zorgen namelijk voor een betere bemesting en beluchting van de grond.

Nog steeds niet overtuigd? Los van alle genoemde voordelen zouden je planten van de koffie een mooier kleurtje krijgen. Dus hup, ga koffiezetten en daarna de moestuin in met dat drab uit het filter!

Bron: Opanoma | Beeld: videostill  | YouTube