Deze plekken worden bijna altijd vergeten bij het controleren op huidkanker!

Handen

Je handen smeer je doorgaans niet in met zonnebrand creme. Het is verstandig om ook je handen en nagels maandelijks te controleren op donkere vlekken of onverklaarbare wondjes.

Schedel

Je hoofd is bijna altijd volledig blootgesteld aan de zon. Vraag je partner om je schedel goed te controleren. Op je schedel kunnen verdachte moedervlekken of plekjes voorkomen, die eventueel kunnen wijzen op huidkanker. Controleer dit regelmatig!

Borsten

Vergeet niet de huid onder je borsten te controleren. Op deze plaatsen kunnen moedervlekken of roze en paars gekleurde plekjes zitten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een spiegel.

Tenen

In de praktijk vergeet je de zonnebrand creme tussen je tenen te smeren. Je blote voeten komen in de zomer regelmatig onbeschermd in de zon en zijn daardoor extra gevoelig voor huidkanker. Controleer of je roze en schilferige vlekken tussen je tenen ziet. Ga bij twijfel altijd naar je huisarts!

Oren

Huidkanker komt vaak voor rond de oren. Met name achter je oorlel. Je oren zijn ook vaak volledig blootgesteld aan de invloed van de zon. Controleer dus niet alleen je oorlel maar ook het gehele gebied rondom je oor.

Welke plekken je nog meer niet moet vergeten te controleren lees je op de volgende pagina!