Deze plekken worden bijna altijd vergeten bij het controleren op huidkanker!

Ogen

Gezwollen oogleden, rode ogen of last van uitvallende wimpers kunnen allerlei tekenen zijn van huidkanker. Kijk ook of je knobbeltjes of bultjes hebt rond je ogen.

Voeten

In de praktijk blijkt dat de voetzolen vaak niet gecheckt worden. Ondanks dat het niet vaak voorkomt kan er een melanoom in je voetzool zitten. Een bultje dat bloedt of jeukt of een rode voetzool kunnen signalen zijn die kunnen wijzen op huidkanker. Kijk ook of je een vreemde moedervlek ziet die verkleurt.

Tattoo

Check je tattoo maandelijks op veranderingen. Een bult of moedervlek valt namelijk minder gauw op achter je tattoo! Het feit dat je ergens een tattoo op je huid hebt laten zetten is geen garantie dat op die plaatsen geen huidkanker kan ontstaan.

Mond

Check regelmatig de binnenkant van je wangen, gehemelte en tong. Ook dit is zo’n plek die wordt vergeten om te controleren. Zijn er donkere vlekken of zie je aften die reeds langdurig in je mond zitten? Dan kan een signaal zijn op huidkanker. Rokers lopen hierop een verhoogd risico.

Geslachtsdelen

Geslachtsdelen kunnen ook gevoelig zijn voor huidkanker. Lig je regelmatig onder de zonnebank of in je blootje in de zon? Controleer dan ook je geslachtsdelen op vreemde plekjes en verkleuringen op je huid.

Bron: Healthy | Beeld: youtube