Zo verlaag je de kans op dementie

Met deze tips verminder je het risico

Train je geheugen

Eén van de meest voorkomende symptomen van dementie is geheugenverlies. Daarom raden we je aan om je geheugen elke dag te trainen. Bekijk bijvoorbeeld elke avond voor het slapen gaan in gedachten alles wat je hebt gedaan. Een andere manier om je geheugen te trainen, is om veel aandacht te besteden aan elke keer dat je een nieuwe plek bezoekt, een nieuwe activiteit doet of iemand anders ontmoet. Herhaal vervolgens alles wat je geleerd en ontdekt hebt.

Verbeter je vaardigheden

Er zijn mensen die meer geïnteresseerd zijn in cijfers. Anderen geven echter de voorkeur aan woorden. Ongeacht wat je interesse is, moet je mentale oefeningen doen om je vaardigheden te verbeteren.

Als je geïnteresseerd bent in getallen, is het doen van de erg populaire Sudoku puzzels een uitstekend idee. Als woorden echter meer je ding zijn, dan kun je gaan lezen.

Ga sociale activiteiten doen

Sociale activiteiten die te maken hebben met interactie met andere mensen en andere manieren van denken, de hersenen stimuleren en kunnen zo helpen om het risico op dementie te verminderen.

Door middel van taal, discussies en gesprekken met vrienden worden je geheugen, je redenering en brainstorm-vaardigheden getraind. Dit is echt belangrijk, omdat sommige ziekten zoals Alzheimer van invloed kunnen zijn op het kunnen opnemen van nieuwe informatie.

Liefde en begrip

Daarnaast is het heel belangrijk om de liefde en het begrip van jouw familie te voelen. Helaas vinden veel mensen het moeilijk om hier mee om te gaan . Emotionele stabiliteit helpt echter de kwaliteit van het leven van de betrokkene te verbeteren. Geloof het of niet, maar dit kan je risico op dementie mogelijk helpen verminderen. Als je er al aan lijdt, dan kan dit mogelijk het verlies van capaciteiten vertragen.

Lees verder op de volgende pagina voor nog meer tips!