Deze Monopoly regels die we allemaal gebruiken bestaan helemaal niet!

Je speelt Monopoly al heel je leven verkeerd…

We kennen het gezellige gezelschapsspel Monopoly allemaal. Urenlang zit je aan de tafel en probeert als een gek zoveel mogelijk straten te krijgen. Maar wat je niet wist, is dat je het spel eigenlijk altijd al verkeerd speelde! Het blijkt dat we zelf een aantal regels bedacht hebben die dus helemaal niet bestaan. Er zijn de afgelopen jaren heel wat ‘regels’ ontstaan die we allemaal gebruiken, maar die helemaal niet in de spelregels staan. Blijkbaar spelen we Monopoly dus al ons hele leven verkeerd, want sowieso dat jij deze regels ook gebruikt!

Verkeerd spelen

We weten inmiddels allemaal dat Monopoly soms oneindig lang kan duren. Het spel gaat maar door totdat er iemand geen zin meer heeft of we te ongeduldig worden. Dit is dus onze eigen schuld! Want we maken altijd gebruik van een drietal regels, die helemaal geen ‘echte’ regels blijken te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van vrij parkeren? En wacht jij altijd met het kopen van een huis totdat je op het vakje staat? Dan speel jij het spelletje sowieso verkeerd! Niet zo gek dus dat het spel soms uren kan duren en niemand failliet gaat…

Benieuwd welke Monopoly regels helemaal niet bestaan en hoe je het spelletje wél hoort te spelen? Je leest het op de volgende pagina.