Deze Monopoly regels die we allemaal gebruiken bestaan helemaal niet!

Vrij parkeren

Je bent altijd zó blij als je op het vakje ‘vrij parkeren’ terecht komt. Je voelt je dan direct rijk en steekt snel al het geld dat in de pot zit in je eigen zak. De pot wordt gevuld door het geld dat alle spelers aan de bank moeten betalen gedurende het spel. Maar: het idee dat je al het geld in de pot krijgt wanneer je op ‘vrij parkeren’ beland, is eigenlijk een grote illusie! Wat blijkt? Er bestaat helemaal geen pot! In de spelregels vind je namelijk helemaal niets over een pot. Als je volgens de spelregels op ‘vrij parkeren’ komt, gebeurt er helemaal niets!

Het kopen van straten

Ook kopen we straten en stations op een verkeerde manier. Zo spelen we het allemaal: zodra je op een straat uitkomt, mag je deze kopen. Wil je dit niet of heb je te weinig geld? Dan is je beurt voorbij en is de volgende speler aan de beurt. Dit klopt dus helemaal niet! Hoe het wel hoort? Wanneer iemand op een straat komt, móet deze door de bank geveild worden. De speler die erop terecht komt, mag als eerst kopen. Doe je dit niet, dan krijgen de andere spelers de kans om te kopen door tegen elkaar op te bieden. De hoogste bieder mag het kopen, beginnend bij 10 euro. Een straat of station wordt dus altijd verkocht, zodra iemand erop terecht komt!

Start

Spelen jullie ook altijd dat als je langs ‘Start’ komt je 200 euro krijgt, maar als je óp ‘Start’ terecht komt, je het dubbele krijgt? Opeens was je rijk en kon je de hele wereld weer aan! Helaas… ook deze regel bestaat niet. Bij ieder spelletje bedenken we wel eens zelf eigen regels, maar bij Monopoly gaan we er dus wel heel ver in!

En, speelde jij het spel ook verkeerd? In ieder geval geeft dit genoeg reden om Monopoly weer eens uit de kast te pakken om het op de ‘goede’ manier te spelen!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels