Een vettige afzuigkap maak je zo weer blinkend schoon!

Met deze tip maak je de afzuigkap weer blikend schoon!

Weet jij nog wanneer je de afzuigkap voor het laatst grondig hebt schoongemaakt? Nee? Dan ben je niet de enige. Veel mensen weten niet dat dit nodig is of vergeten het simpelweg. Het schoonmaken van je afzuigkap kan een nare klus zijn, laat staan het schoonmaken van het vettige, stoffige filter. Omdat jouw afzuigkap tijdens het koken stoom en rook opzuigt is het onvermijdelijk dat hij na verloop van tijd vet wordt. Hoe langer je wacht hoe harder je moet werken om hem schoon te krijgen. De afzuigkap schoonmaken is makkelijker dan je denkt. Toch is het een klusje dat vaak wordt uitgesteld. Niet nodig! Zo maak je de afzuigkap in een mum van tijd weer blikend schoon zónder te schrobben!

Afzuigkap schoonmaken

Bijna in alle huishoudens wordt de afzuigkap niet vaak genoeg schoongemaakt. Vettigheid, nare geurtjes, je afzuigkap in de keuken heeft het maar zwaar te verduren! Daarom moeten we deze soms een extra schoonmaakbeurt geven. Je wil uiteindelijk dat ie goed z’n werk blijft doen. Het is belangrijk dat je de afzuigkap eens in de drie maanden schoonmaakt, omdat het aangekoekte vet en de viezigheid in de filters kan leiden tot brandgevaar. Daarnaast kan de afzuiging minder worden en zullen de nare geurtjes van het koken langer blijven hangen. Het niet schoonmaken van je afzuigkap is dus niet goed voor het apparaat zelf, maar ook slecht voor je gezondheid! Tijd om je afzuigkap eens goed schoon te maken. Maar hoe doe je dit zo snel en gemakkelijk mogelijk? Simpel, en je hoeft er niet eens voor te schrobben! Je hebt de oplossing waarschijnlijk al in je keukenkastje staan.

Benieuwd met welk wondermiddeltje jij de afzuigkap binnen een mum van tijd weer blinkend schoon maakt? We vertellen je er alles over op de volgende pagina.