Top 10 slimme schoonmaaktips! Eindelijk houd je tijd over!

3. Slim koken

Zorg dat je tijdens het koken terwijl je in de pannen staat te roeren alvast de vaatwasser inruimt en maak de keuken ondertussen verder aan kant. Als vervolgens het eten klaar is, heb je de afwas van de afgelopen dagen al weer opgeruimd. Na het eten hoeven alleen de borden nog in de vaatwasser en kun je genieten van je avond!

4. Maak de douche schoon terwijl je er zelf in staat

Lekker slim om het meeste schoonmaak werk te doen terwijl je onder de douche staat! Haal een sponsje langs de tegels, een doekje langs de kraan en leeg het doucheputje. Neem hierna nog even lekker de tijd voor jezelf!

5. Zet schoonmaakmiddelen op slimme plekken

Meestal zet iedereen alle schoonmaakmiddelen op een plek in het huis. Erg handig is dit niet. Als je ziet dat je wc een schoonmaakbeurt kan gebruiken, ga je eerder aan de slag als het schoonmaakmiddel dat je hiervoor nodig hebt binnen handbereik is! Het is dus slim om er voor te zorgen dat de schoonmaakmiddelen voor de badkamer ook in de badkamer staan. Doe dit ook voor de keuken, wc enz. Schoonmaak klusjes zullen nu echt minder lang blijven liggen!

6. Pluizenroller over je bank

Pluizenrollers zijn niet alleen handig voor je kleding, maar doen het ook goed op je meubels. Haal de roller langs je bank, stoelen, lampenkappen en gordijnen en je bent alle pluisjes, stof en huisdierharen kwijt!

Lees snel verder op de volgende pagina!