Top 10 slimme schoonmaaktips! Eindelijk houd je tijd over!

7. Maak je bed op

Een niet of slordig opgemaakt bed is allesbehalve rustgevend. Zorg er daarom voor dat je elke morgen direct na het opstaan je bed netjes opmaakt. Trek de lakens strak en leg het dekbed en kussens netjes neer!

8. Haal er meteen een doekje over

Klaar met wassen en tandenpoetsen? Haal dan meteen even een nat doekje over de wasbak Haal ook even een nat doekje over het aanrecht en de kookplaat als je klaar bent met koken.  Als je steeds overal een beetje schoonmaakt, hoef je niet alles in één keer te doen!

9. Hang kleren weer terug

Gooi je trui of blouse aan het eind van de dag niet op de grond of over een stoel. Anders zit je straks met een berg kleding waarvan je moet gaan uitzoeken of het nog schoon is en waar je het moet opbergen. Bovendien krijg je onnodige kreukels. Hang gedragen kleren aan het eind van de dag netjes terug in de kast of gooi ze in de wasmand. Dit werkt echt!

10. Laat je huis lekker ruiken

Je hebt natuurlijk geen tijd om elke dag je huis schoon te maken. Niets ruikt echter zo lekker als een huis dat nét is schoongemaakt. Spuit dus gerust af en toe een geurtje door je huis. Inmiddels zijn er steeds meer merken die heerlijke parfum-sprays voor thuis verkopen. Steek anders een lekkere geurkaars aan!

Bron: PureWow | Beeld: Pxfuel