Deze 7 handige schoonmaaktips met Cola kent bijna niemand!

2. Badkamertegels schoonmaken

Misschien wel een van de meest vervelende klusjes, de tegels in de badkamer of keuken schoonmaken. Tussen de tegels kan flink wat viezigheid ontstaan. Gelukkig is het hardnekkige en tijdrovende boenen van je tegels verleden tijd! Je maakt je tegels gemakkelijk schoon met een cola doorweekte doek of spons. Neem de tegels af, laat het een paar minuten intrekken en maak daarna de tegels weer schoon met water. Je tegels zijn weer brandschoon! Extra tip: heb jij tegels op je vloer? Dan kan je deze tip ook gemakkelijk gebruiken. Je zult duidelijk verschil zien!

3. Afzuigkap schoonmaken

Cola kan veel dingen perfect schoonmaken. Maar wist jij dat cola ook vetvlekken kan verwijderen? Zo werkt de drank perfect bij het reinigen van het filter van je afzuigkap! Haal het filter uit je afzuigkap en plaats het in een diepe bakplaat. Giet cola over het filter en zorg ervoor dat deze volledig ondergedompeld is. Laat het filter 20 minuten in de cola zitten. Zo kan het goed intrekken. Schrob daarna het filter schoon met een ruwe borstel. Je zult zien dat je nu eenvoudig al het vuil van het filter kan schrobben! Spoel ten slotte het filter af met lauw water en deze is weer blinkend schoon.

4. Gaspitten schoonmaken

Krijg jij je gaspitten ook altijd zo moeilijk schoon? Wij vinden het schoonmaken van de gaspitten altijd een vervelend klusje. Het is namelijk best lastig om het aangekoekte vet goed te verwijderen. Gelukkig is cola ook hier de oplossing! Het werkt heel gemakkelijk. Haal je gaspitten los van het fornuis. Schenk vervolgens een fles cola leeg in een bak en leg hier de gaspitten in. Laat het een half uurtje weken en je zult zien dat je het vuil vervolgens heel gemakkelijk van je gaspitten af kan poetsen met een schuursponsje!

Op de volgende pagina lees je de drie laatste (en beste!) tips over schoonmaken met cola!