Deze 7 handige schoonmaaktips met Cola kent bijna niemand!

5. Roest verwijderen

Heb je ijzer dat verroest is? Dan is cola een geweldige oplossing! Als het een los stuk ijzer is kan je het een nachtje in een glas cola laten weken. De volgende ochtend kan je de roest er makkelijk afborstelen. Maar ook een spons of aluminiumfolie gedipt in folie om een roestig oppervlak schoon te maken werkt. Chromen oppervlakken van bijvoorbeeld stangen of autobumpers kun je heel eenvoudig roestvrij maken met behulp van cola en een stuk aluminiumfolie als schuursponsje.

6. Verwijder vetvlekken of bloedvlekken met cola

Ook vetvlekken en bloedvlekken op je kleren zijn gemakkelijk te verwijderen met het wondermiddel cola. Doe een beetje cola op de vlek en laat het eventjes intrekken. Gooi het kledingstuk vervolgens in de wasmachine en je zult zien dat de vlek helemaal weg is. Zo makkelijk kan het zijn!

7. Aangebrande pannen

We hebben er allemaal wel eens last van, een aangebrande pan. Giet er gewoon een beetje cola in! Als de bodem van de pan zwart is geworden doordat er tijdens het koken iets is aangebrand, doe er dan een laagje cola in. Na een paar uur kun je ‘m moeiteloos schoonpoetsen! Dat maakt het schoonmaken van de pannen een stuk gemakkelijker.

Bron: info-bloc.com | culy.be | roomed.nl | Beeld: YouTube