Dit is de grootste fout die bijna iedereen maakt bij het dweilen!

Koud water

Vloeren krijg je veel beter schoon wanneer je koud water gebruikt in plaats van warm water! Dit had je niet verwacht, hè? Wanneer het water waarmee je dweilt warm is verdampt het sneller en blijven zeepresten van het schoonmaakmiddel achter op de vloer. Deze resten zorgen ervoor dat er strepen komen en de vloer gaat plakken. Het is beter om koud water te gebruiken met daarin een klein beetje reiniger. Dit is het proberen zeker waard!

Het juiste middel

Veel mensen denken dat ze chloor, bleek en andere middelen nodig hebben om iets schoon te krijgen. Chloor ontsmet wel een toilet, maar maakt niet schoon en ontkalkt ook niet. Een sopje met soda maakt wel schoon en ontvet en een scheut schoonmaakazijn ontkalkt het oppervlak.

Niet vergeten: eerst stofzuigen

Voordat je gaat dweilen met koud water, is het belangrijk dat je de vloer stofvrij hebt gemaakt. Het dweilen van een vieze (en niet-stofvrije) vloer is nadelig, doordat het zorgt dat vuil begint te kleven aan de vloer. En dit willen we niet! Zorg dus altijd dat je vloer stofvrij is voordat je begint met dweilen.

Bron: eigenhuisentuin.nl | Beeld: Pinterest