Om deze reden zou je witte azijn moeten gebruiken voor de was!

Azijn is een wondermiddel voor je was!

Heb jij wel eens een witte azijn in de wasmachine gedaan? Nog nooit? Dan is het nu tijd om daar verandering in te brengen! Azijn is namelijk goed voor zowel je was als je wasmachine. In tegenstelling tot dure wasmiddelen die hetzelfde beloven, is het is ook nog eens heel goedkoop! Voor een klein bedrag heb je een grote fles in huis die je meerdere keren kunt gebruiken. Wij hebben de grootste voordelen van azijn in de wasmachine voor je uitgezocht.

1. Wasverzachter

Azijn is een ideale wasverzachter. Doordat azijn het kalk uit water verwijdert, wordt je was zachter. Je kunt dus gewoon azijn gebruiken in plaats van de normale wasverzachter om je kleding heerlijk zacht te maken na het wassen! Je giet het azijn in het wasverzachterbakje en wast op een normaal programma. Het is beter voor het milieu en ook nog eens stukken goedkoper! Azijn laat trouwens geen geurtjes achter, maar doet de was juist lekker fris ruiken. Voor het resultaat maakt het niet uit of je natuurazijn of schoonmaakazijn gebruikt. Voor het milieu is het uiteraard beter om natuurazijn te gebruiken.

2. Vlekken verwijderen

Veel vlekken krijg je weg met dit wondermiddel. Denk aan bloedvlekken, koffievlekken, theevlekken, jodiumvlekken, zweetvlekken en deodorantvlekken. Meng drie delen azijn met een deel water, laat het textiel met de vlek een nachtje weken en was het op de gebruikelijke manier. Je zult zien dat de vlekken zijn verdwenen als sneeuw voor de zon!

Waarom je azijn in je wasmachine zou moeten doen? Op de volgende pagina staan alle tips!