Om deze reden zou je witte azijn moeten gebruiken voor de was!

3. Wasmachine ontkalken

Ja, azijn is echt een wondermiddel dat voor heel veel verschillende dingen gebruikt kan worden. Het zorgt niet alleen goed voor je wasgoed, het is ook nog eens goed voor je wasmachine. Het ontkalkt en zorgt daardoor dat je wasmachine langer mee gaat. Giet een halve fles witte azijn in de machine. Laat de machine vervolgens leeg draaien op de heetste stand. Je desinfecteert hiermee de machine en laat nare geurtjes verdwijnen. En nog een groot voordeel: het is ook nog eens beter voor het milieu omdat er geen chemicaliën in azijn zitten!

4. Kleding mooi houden

Om te voorkomen dat je kleding vervaagt, verricht azijn ook wonderen. Je kunt azijn perfect inzetten voor de bonte was! Azijn zorgt dat kleuren minder uitlopen. Leg je felgekleurde kleding een nachtje in koud water gemengd met een kopje azijn om die mooie kleuren te behouden. Een spijkerbroek wassen met azijn zorgt dat de blauwe kleur minder snel vervaagt.

5. Geuren

Veel wasmiddelen en wasverzachters bevatten parfums om nare geurtjes te maskeren, maar deze verwijderen ze niet volledig. Een scheut azijn in de wasmachine neutraliseert de geur van bijvoorbeeld zweet en sigarettenrook zonder de huid te irriteren. Heb je een kledingstuk dat erg sterk ruikt? Doe dan twee kopjes azijn in een emmer en vul deze verder met koud water. Laat het kledingstuk hier een nachtje in weken en was het de volgende dag op je gebruikelijke manier. Zeker weten dat de nare geurtjes zijn verdwenen! Mis je toch de geur van schone was? Voeg dan een paar druppels wasparfum toe voor een heerlijke geur.

6. Dierenharen

Last van haartjes op je kleding van je hond, de kat of een ander huisdier? Een kopje witte azijn in de wasmachine zorgt ervoor dat de haren en pluisjes minder op de kleding plakken. Ideaal als je een viervoeter in huis hebt! Tip: was het favoriete kleedje van jouw huisdier ook eens met azijn!

Benieuwd naar de belangrijkste voordelen van wassen met azijn? Ga snel naar de volgende pagina!