Dit gebeurt er met je lichaam als je elke dag gember eet

Iedere dag gember eten

We weten dat het eten van gember ontzettend veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Daarom is het verstandig om iedere dag gember te eten. Je hoeft natuurlijk niet iedere dag op een stukje gember te knabbelen. Je kunt een flink stuk, van een tot twee centimeter, afsnijden en deze mengen met een gerecht, thee of smoothie. We leggen je uit wat dit voor bijzonders met je lichaam doet.

Dit doet gember met je lijf

  • Misselijkheid: heb je vaak last van misselijkheid? Dan kan het dagelijks eten van gember je helpen!  Je kunt bijvoorbeeld gemberthee maken. Laat een stukje gember trekken in heet water en drink het met kleine slokjes op. Je zult merken dat het direct verlichting geeft.
  • Ontstekingen verminderen: gember zit boordevol antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen. Hierdoor worden de ontstekingen in je lijf sneller afgebroken.
  • Verhoogde opname voedingsstoffen: gember kan de opname van voedingstoffen uit je darmen tot wel 200% verhogen! Dit is een goede reden om voor een maand lang iedere dag in ieder gerecht wat gember te verwerken.
  • Pijn verminderen: het elke dag eten van gember helpt om pijnklachten bij artrose of reuma te verlichten. Dit heeft met de ontstekingsremmende werking te maken.
  • Versterkt het immuunsysteem: door de ontstekingsremmende eigenschappen zorgt het dagelijks eten van gember voor een sterker immuunsysteem. Hierdoor heb je minder kans op een griep of verkoudheid.
  • Menstruatiepijn: heb je wel eens last van menstruatiepijn? Dan kan een maand lang iedere dag gember eten je helpen. De pijnstillende eigenschappen kunnen je menstruatiepijn verlichten.
  • Maag- en darmklachten: omdat gember de stofwisseling op gang helpt, is het een perfecte remedie voor maag- en darmklachten. Mocht je dus last hebben van obstipatie of maagklachten, kan het geen kwaad wat vaker gemberthee te drinken of gember in je eten te verwerken.
  • Verbeterde hersenfuncties: verschillende studies tonen aan dat gember bescherming kan bieden tegen de achteruitgang van hersenfuncties bij het ouder worden, waaronder Alzheimer en dementie. Dit heeft alles te maken met de ontstekingsremmende werking van gember.

Bron: energiekevrouwen & respirator therapy zone | Beeld: pexels