Dit is waarom je altijd een teentje knoflook onder je kussen zou moeten leggen!

Wat gebeurt er als je knoflook onder je kussen legt?

Door een teentje knoflook onder je kussen te leggen zul je veel beter slapen! De zwavelhoudende stoffen in combinatie met de aroma’s, die voorzichtig door je kussen heen komen, zorgen voor een kalmerend effect waardoor je heerlijk ontspannen in slaap zult vallen. Daarmee kan het een uitstekend middel zijn tegen slaapproblemen. Door het zinkgehalte schijn je daarnaast een gevoel van veiligheid te krijgen. En daarbij heeft het ook een positief effect op je lichamelijke prestaties, omdat het helpt je energie opnieuw op te laden voor de volgende dag. Probeer het zelf maar eens uit! En geen zorgen, je zult de volgende dag echt niet naar knoflook ruiken.

Knoflook eten

Een knoflook teentje onder je kussen kan dus wonderen doen voor je slaapkwaliteit! Maar ook het eten van knoflook is heel goed voor je gezondheid. Knoflook wordt beschouwd als een wondermiddel voor je lichaam. Dit zijn de voordelen van het eten van knoflook:

  • De stoffen in knoflook zijn perfect voor het behandelen van bepaalde soorten infecties, spijsverteringsstoornissen en ademhalingsproblemen.
  • De antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen die in knoflook zitten maken het super goed voor de gezondheid van je hart.
  • Het eten van knoflook verbetert de elasticiteit van de aderen, verlaagt overmatige cholesterol en reguleert de bloeddruk.
  • Het verbetert ook de bloedstroom naar de individuele cellen van het lichaam en het helpt vroegtijdige veroudering voorkomen. Het bevat antibacteriële en antiseptische eigenschappen die beter werken dan die in bepaalde synthetische antibiotica.
  • Daarbij verliezen mensen die het regelmatig eten meer gewicht dan mensen die dat niet doen.

En, ga jij vanavond met een teentje knoflook onder je kussen slapen?

Bron: Gezonderleven | Smulders Beeld: Wikipedia | youtube