Vaatwastablet in je wasmachine? Dit moet je proberen!

Vaatwastablet in de wasmachine

Natuurlijk gebruik je je wasmachine regelmatig en maakt deze je kleding op het oog lekker schoon. Maar restanten van wasverzachter en wasmiddel zorgen ervoor dat de wasmachine na verloop van tijd steeds viezer wordt. Ook in de wasmachine kunnen bacteriën zich verspreiden. Als je regelmatig op lage temperaturen wast, worden deze bacteriën en ziektekiemen ook niet gedood. Hierdoor kan je wasgoed soms gaan stinken. Je hebt gelukkig maar een wondermiddel nodig om je wasmachine schoon te maken: een simpele vaatwastablet!

Wasmachine reinigen

Met een vaatwastablet kan je snel én goedkoop een trommelreiniging doen. Het werkt heel gemakkelijk. Gooi twee vaatwastabletten in de trommel en zet je wasmachine op de hoogste temperatuur. Draai het programma zonder was in de trommel. Zo krijgen de bacteriën en ziektekiemen die jouw machine vies maken geen kans meer en worden deze verwijderd. Zorg ervoor dat je deze schoonmaak tip elke maand toepast. Deze truc is vooral handig voor machines van 5 jaar en ouder, omdat het de levensduur van de machine behoorlijk kan verlengen.

Gele zweetvlekken uit shirts verwijderen

Veel mensen hebben er last van, gele zweetplekken in een wit of licht shirt. Met gewoon wasmiddel gaan de vlekken er vaak niet helemaal uit. Geen paniek! Was je shirt zoals je normaal zou doen, maar doe nu ook een vaatwastablet in de wasmachine. Deze kan je gewoon rechtstreeks in de trommel gooien. Niet alleen die gele zweetvlekken zullen verdwijnen, ook andere lichte vlekken zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon! Dit komt doordat een vaatwastablet beter is in het verwijderen van het vet dat je lichaam en deodorant veroorzaken. Absoluut het proberen waard!

Bron: jan | Beeld: pxhere