Dit is de makkelijkste manier om je wasmachine schoon te maken

Rubberen rand

De rubberen rand tussen het deurtje en de machine vergeten we het vaakst om schoon te maken. Het is juist belangrijk om deze goed schoon te maken! Een vieze rand laat je was vies ruiken en ontregelt de waterhuishouding in de machine. Ook kan het vlekken achterlaten op je kleding. Je zult zien dat je er een grijze aanslag af haalt. Dit noemen we vetluis en bestaat uit haren, lichaamsvet en huidschilfers. Bah! Dit wil je dus zo snel mogelijk schoonmaken. Dit doe je met keukenpapier en haal deze goed langs de rubberen rand om te zorgen dat je al het vuil goed verwijderd.

Zeepbakje 

Ook het zeepbakje dient grondig schoon te worden gemaakt. Haal deze uit de machine en maak deze schoon met een sopje. Ook kan je het bakje mee laten draaien in de vaatwasmachine. De ruimte waaruit je het bakje haalt, moet ook schoon worden gemaakt. Vaak blijven hier namelijk zeepresten zitten. Met een zachte borstel of een vaatdoekje kun je dit eenvoudig verwijderen. Laat het bakje goed drogen voordat je deze weer terug stopt.

Trommel

De trommel van je wasmachine kan je gemakkelijk en snel schoonmaken met schoonmaakazijn. Doe een flinke scheut schoonmaakazijn in de trommel. Draai vervolgens een normaal wasprogramma op de heetste stand. Door de hoge temperatuur in combinatie met azijn lossen vuil, kalk en vet goed op. Maak ondertussen de buitenkant van de wasmachine schoon met een sopje. Je wasmachine is nu weer helemaal schoon en fris!

Extra tip

Gebruik niet te veel wasmiddel! Teveel wasmiddel hoeft namelijk niet te betekenen dat je was extra schoon wordt. De hoeveelheid wasmiddel die je gebruikt, kan zelfs een negatieve invloed hebben op de schone was. Gebruik daarom de doseerdop van de fles, die zit er immers niet voor niets! Je kunt daarnaast ook beter poederwasmiddel in plaats van vloeibaar wasmiddel gebruiken om resten in de machine te voorkomen.

Bron: aeg | Beeld: pxhere